Prizren Post - Nga qendra e Ballkanit!

Rrëfehet ambasadori Hill: Shqipëria nuk donte të ishte një me Kosovën

Prizren Post | 22:55 - 03.10.2016

Ambasadori Christopher Hill ishte përfaqësuesi i parë diplomatik i SHBA në Shqipëri, pas 45 vjet izolimi të diktaturës komuniste.

Ai ndodhet në Shqipëri me rastin e ceremonisë së 25 vjetorit të rikthimit të personalit të Ambasadës amerikane në godinën që kishte shërbyer si seli diplomatike në vitet 1930.

Gjatë një interviste për Zërin e Amerikës, Hill kujton kohët e shërbimit të tij në Shqipërinë e porsadalë nga diktatura, ndërsa duke folur për zhvillimet në Ballkan thotë se “është një proces ende papërfunduar”.

Ai ka qenë pjesëmarrës kryesor në disa ngjarje me rëndësi në Ballkan. Për atë se si e sheh Ballkanin sot, Hill shprehet: “Padyshim që Ballkani është një proces i papërfunduar, por mendoj se është bërë përparim”.

Kur përmend punën e tij në Shqipëri dhe më vonë në çështjen e Kosovës, thotë se ka kuptuar një gjë “më mirë se të tjerët”:

“Shqipëria nuk donte të ishte një vend me Kosovën; e kuptova se ishin dy vende me të ardhmen e vet. Asnjëherë nuk shqetësohesha si të huajt e tjerë mbi krijimin e Shqipërisë së Madhe”, tha ai. /VoA/


Bëni një koment