Sakrifikimi i figurave më të ndershme, mënyrë për t’i mbuluar dështimet e të dështuarve


E premte, 3 Mars 2017

Samir MORINA

Tendenca për frikësim, shantazh dhe bartjen e vëmendjes nga problemet të cilat i ka “shteti” ynë që nuk ka forcë t’i përballojë, te dikush tjetër është nonsens. Tani më kjo ndyrësirë nuk dhezë dhe do jetë pjesë e së kaluarës, edhe pse në 2014 me ato “Aksionet Spektatoriale” ndaj figurave më të respektuara fetare (Hoxhallarëve) shkojë mirë. Po ashtu këto mënyra primitive dhe të përdorura nga njerëz të cilët mund të jenë pjesëtar të organizatave të cilat “sundojnë globin” siq janë Mosonët dhanë frytet e pritura deri në fund të vitit 2016 me marrjen e jetës së një të riu pra Astrit Deharit, shteti ynë arriti ta diktojë temen e bisedave ndërmjet grupeve të ndryshme siç janë: profesorët, studentët, nxënësit deri tek njeriu më i thjeshtë.

Andaj tani më nuk kanë ku të kapen, s’kanë mënyrë e as metodë për ta shfrytëzuar, radhën e kanë keqpërdoruësit, zaptuesit e së drejtës pavarësisht se ku ushtrojnë funksionin e tyre.

Tani dua t’i them dy-tri fjalë edhe për institucionin të cilin çdo ditë e më shumë po më zbehet respekti ngase dashuria më ka humbur nga 2010 e më parë, pra për BIK-un ndonëse strukturat udhëheqëse si te niveli qëndror dhe te ai lokal duhet të reformuar ngase mendojë që janë të shëndrruar në pronë të “tiranëve e oligarkëve” keqpërdorues dhe zhvatës të njëjtë me ata të cilët frikën dhe besimin ndaj Allahut e kanë si për shaka e tallje (jo të gjithë ngase shumë nga ta janë të ndershëm). Thuaj se me cilin do Hoxhë që komunikon t’i japin 4 parime, ato janë:

1. Dituria (për të cilën nuk dyshojë që nuk e posedoni), ju thonit që nuk është e lejuar që të adhurhet Allahu pa dije.

2.Veprimet (pra këtu le shumë për të dëshiruar ndonëse jo tek të gjithë Hoxhallarët), pra ju thonit që ai i cili di por nuk vepron ngjason me çifutët, sepse ata kishin dituri por nuk vepronin.

3.Thirrja për dituri (edhe ky parim lë për të përmisuar), pra thirrësit apo Hoxhallarët jan trashëgimtarët e profetëve, e Allahu i madhëruar i ka mallkuar Beni Israilët ngase ata nuk ndaluan njëri tjetrin nga veprat e këqia.

4.Durimi përballë vështërsive e që mendojë se jemi bukur të testuar madje edhe kemi kaluar pozitivishtë.

Pra sakrifikimi i të ndershëmve duhet të përfundojë dhe dënimin e linqimin qoftë mbi të padrejtit dhe zullumqarët.

Ky popull nuk do të gëlltisë më padrejtësit tendencen për shpërlarje të trurit nga korrupsioni, krimi i organizuar, pa punësia, nepotizmi në punësim, zhvillimi i dobët ekonomik, problemet me Asocacioni dhe Demarkacioni, pra populli është i vendosur të mos lejoj falje të territorit pavarësisht se servilët nuk e pranojnë gjë të tillë.

Fatkeqësishtë në shtetin tonë është bërë një traditë për preskutimin linqimin dhe poshtrimin e disa kategorive sa her që shteti jon edhe pse sipas raporteve të ndryshëme të cilat e vërtetojnë që është jofunksional, i kriminalizuar në çdo sferë, ndër kategoritë më të dëmtuara janë:

1. Muslimanët në veqanti hoxhallarët,
2. Pjestarët e Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës dhe,
3. Opozita Kosovare etj.

Pra unë besoj thellësisht se zhvatësve, keqpërdoruesve të pozitave për qëllime ditore duke ju shkatrruar jetën njerzëve të pafajshumë do ju vie fundi. Lus Zotin që t’i lirojë nga çdo aktakuzë të gjithë të pa fajshmit sepse ai i njeh, kurse unë nuk i njoh të gjithë.

Shkruan: Samir Morina

*Opinionet e autorëve nuk paraqesin domosdoshmërisht edhe opinionin e Prizren Post.

Etiketa: ,
Të fundit