Sali Berisha: Deshën ta ekzekutonin Ibrahim Rugovën në vizitën e parë në Tiranë


E mërkurë, 16 Dhjetor 2020

Ish-kryeministri i Shqipërisë, Sali Berisha ka bërë një deklaratë tronditëse në emisionin Pressing në T7.

Ai ka thënë se kishte persona që donin ta vrisnin atë dhe ish-presidentin e Kosovës, Ibrahim Rugova në vizitën e tij të parë në Tiranë.

“LDK ishte frymëzim për shqiptarët. Përndryshe presidenti Ibrahim Rugova, Adem Demaci dhe personalitete tjera kishin dorë në nisjen demokratike të Kosovës. E dini që në vizitën e tij të parë në Tiranë, Rugova dhe mua donin të na ekzekutonin se pse ai refuzoi të vendosi lule tek varri i Enver hoxhës. U para qit para shqiptarëve sikur mysafir i Sali Berishës. Për fanatikët ishte shumë e rëndë. Shkurt 1991. Ka qenë takimi i parë me Rugovën”, tha ai./Express