Shqiptarët ndër shekuj!!!


E mërkurë, 14 Nëntor 2018

Autor: Savash VELIU

Kanë kaluar 100 vjet që nga përfundimi i Luftës së Parë Botërore, por gjurmët e saj kanë vazhduar të ndjehen në botë për thuajse një shekull. Kaosi dhe shkatërrimi i pas-konfliktit krijuan terren për ideologji të ekstremit që për dekada me radhë diktuan zhvillimet politike në një pjesë të madhe të globit të dirigjuar prej sionistëve Kristian të ashtuquajtur Bota Demokratike.

Siç thash edhe më parë se gjatë gjithë periudhës njëqindvjeçare të shtetit shqiptar më kaluan në kërkim të përgjigjeve adekuate që pak a shumë dihen që shtetitë amë kurë nuk i lejohej të shënonte progress dhe zhvillim normal me fuqinë e tij ekonomike dhe në anën tjetër si lejohej gjithashtu edhe të vdiste. Mbase imperialistët sy mbyllur i lejonin shqiptarisë të korruptohet dhe të vidhet prej udhëheqësve shtetëror duke varfëruar vendin në skajshmëri akt që e shtynte popullin të merrej me vetveten. Dhe mbi të gjitha të këqijave që të fut në ankth ose të frikëson, në atë kohë ishte edhe hedhja e megaidesë dinake që shqiptarët të pëfaqësoheshin nga pushteti i përbërë prej pakicës kristiane, një gjendje e krijuar që të mbahet e komanduar nën kontroll edhe të vet evropës pushtuese!

Që prej ndarjes nga perandoria Osmane ndaj shqiptarëve iu ndërsyen shtatë mbretëritë evropiane të ndihmuar nga hafija (spiunë vendas kristian) që do bëjnë kërdi brenda burrave të mençur të popullit shqiptar… Prandaj thuhet popullin nuk e ndau armiku i jashtëm sa ai i brendshëm, e ato janë mësimet që rrjedhin prej rreshtave të gjakosur, të të ashtuquajturit “Kanuni i Lekë Dukagjinit” i cili u ngrit si kauza kobzeze mbi shqiptarin!

Që prej pavarësisë shqiptare kurrë s’kishte pas populli sovranitet të plotë shtetëror dhe atë popullor pos qeverisjesë mbi diktate politike të kontrolluar nga greko-serbët dhe italiano-vatikanistët që i influenconin ufhëheqësitë shtetëror bashkë me opinionin shqiptar larg çështjeve strategjike që do ti drejtonte zhvillimeve të reja politike. Në këtë mënyrë qëllimisht do ngecnin shqiptarët në dëm të çështjes Kombëtare duke humbur goxha kohë në të zbrazur prej të menduarit vizionar dhe largpamëse me shtytje nga hutia në huti nga shqipprishuritë për ca lek të qelbur pa kurfar ndjenjash kombëtare…!

Ishte edhe Gjon Marka Gjoni që kishte deklaruar në një citim të Republikës Separatiste të Mirditës; ‘’E kush i ka nimu delegacionit Mirdits? Serbija e cila ashtë në konferenzë në Paris t’pagjt i ka dal zot lirisë tonë. Serbija ashtë miku i jonë e don me kenë komshi i mirë i shqyptarëve’’!

Kështu ishin deklaratat e shumta të separatistëve dhe koloboracionistëve vendas të mbështetur një kohë në vëllezërin pan-kristianiste, dhe duke qenë si Popujë Ballkanas (e veçmas shqiptarët jugosllav) qytetar të rendit të parë gjatë Perandorisë Osmane i lejuan vetes të bienë në kurthet eurokristiane që më vonë të jenë të shtyrë qëllimisht drejtë sllavokomunizmit që do tua luftoj drejtpërsëdrejti fenë (islame) duke rrënuar të miratë materiale dhe shpirtërore që të përjetojn rrënien nga popuj të dorës së parë në atë të tretë në Evropë, por tani edhe si kolonë të evropës shoveno-kristiane!

Thuhet se edhe internacionalja (ose pafesia) si Ideal i Enver Hoxhës ishte drejtuar në mbrojtje të Diktaturës Konservative Pan-ortodokse kristiane si Kauz Kombëtare, një helmë i injektuar në venat e shumë intelektualëve matan dhe këtan kufirit shqiptar! Një krim i madh që do të mbante Intelektualët të përjashtuar nga leximi i realiteteve politike të larguar nga dhënia e ideve konstruktive dhe strategjike që do i minimizoninë forcatë negative brenda vet shqiptarisë, fatkeqësisht një ideologji krimogene që vijon edhe sot!

Kjo do ndodh edhe me atentatin e sajuar gjatë ndërimit të alfabetit në atë latino-katolik që do ngulfas shqiptarët prej diturisë së arsimimit të lartë të ngecur nga mendjendrituria e gjykimit të drejtë politik tani intelektualisht të degjeneruar që si popull sot janë nën çdo nivel kulturo-politik krahasuar me popujtë të rajonit ballkanas!

Ishte dhe ende është Politika e dirigjuar dhe veçanrisht lidhja partiake dhe e tarafeve që e paralizojnë ecurin e mendësisë pozitive intelektuale dhe të jetesës socio-kulturore të shoqërisë shqiptare në të gjitha kohërat historike të saj.

Robert Frosti thotë; “Kurrë mos prano të kanosesh për të heshtur, kurrë mos lejo të bëhesh viktimë. Mos prano përcaktimin e askujt për jetën tënde, përcaktoje ti veten tënde”!
Gjatë komplotimeve të sajuara dashakeqe nuk u harua dhe ngritja e Urrejtjes mes shqiptarëve (fetar musliman) dhe ateistëve (kristian) si varëshmëri të ligësis antifetare që do provokojnë sanksionet dhe zhvatjen e muslimanëve deri në atë shkallë të inferioritetit ekstrem brenda shoqërisë së vet! Sa më shumë urrejtje që Islamistët ekstremist investonin në shoqëri, aq më tepër urrejtje kundra tyre do tërhiqte edhe nga aparati shtetëror të bashkuar me kriptointelektualët të indoktrinuar me ideologji mitomanijake! Qëllimisht Aparati shtetëror dhe kriptointelektualizmi laik (Kristian) do ti mbante muslimanët largë arsimimit të mirëfilltë dhe si pasoj do prodhonte analfabetizëm dhe injorancë kulminante që sakatoste drejtpërsëdrejti rininë e nesërme bashkë me ardhmërin kombëtare.

Çka duhet kuptuar këtu është që sa më injorant popullsia, aq më efekt ka përçarja shoqërore. Prandaj njerëzit e grupimit Fetar shqiptar nuk edukoheshin siç duhej që ata më pas do të keqpërdoren nga brenda dhe nga jashtë vendi. Në fakt këto gjitha ishin agjenci të interesuara për të sjellur përçarje shoqërore mes shqiptarëve, duke investuar në ekstremizmin fetar musliman ndër Shqiptar dhe si qendra në fund këto ishin në shërbes gjithsesi eurokristianizmit hegjemonist që ti dominojnë kokat tona edhe sot.

Këto mësime të tradhëtisë japin përgjigje të qarta. Shqiptaria nuk do të shuhet nga dorasit, mungesa e besës dhe e burrëris ose nga një pandershmëri kolektive. Shqiptaria nuk do të shkatërrohet nga një gjenocidë masiv por ajo do shkatërrohet vetëm atëherë kur në zemrat shqiptare do vdesë ndërgjegja dhe ndjenjat e sinqerta për komb, fe dhe atdhe!

*Opinionet e autorëve nuk paraqesin domosdoshmërisht edhe opinionin e Prizren Post.

Etiketa:
Të fundit