Si e paditën serbët e Kosovës ushtrinë britanike


E martë, 24 Maj 2016

Trupat-britanike-2-780x439

Të vejat e dy burrave dhe gruaja e një kirurgu të rrëmbyer, kanë paditur Ushtrinë britanike, pasi pretendojnë se ushtarët nuk kanë hetuar krimet në mënyrë të duhur, shkruan e përditshmja britanike The Guardian.

Trupat britanike kanë dështuar të mbrojnë popullatën lokale në Kosovë, dhe të hetojnë në mënyrë të duhur vrasjet dhe një rrëmbim të kryer pasi ishin futur në Kosovë pas përfundimit të fushatës së bombardimeve të NATO-s, është thënë në Gjykatën e Lartë në Londër, transmeton Telegrafi.

Të vejat e dy burrave, dhe gruaja e një kirurgu të shquar që ishte rrëmbyer dhe që prej atëherë nuk është gjetur, kanë paditur Ministrinë e Mbrojtjes së Britanisë, duke pretenduar se të drejtat e tyre janë shkelur.

“Krimet janë kryer në zonat ku ushtarët britanikë ishin përgjegjës të ofrojnë siguri për popullatën, dhe se nuk kanë hetuar në mënyrë të duhur krimet”, ka deklaruar avokati Kirsty Brimelow në parashtresat me shkrimet të cilat i ka paraqitur në gjykatë.

Të fundit