Prizren Post - Nga qendra e Ballkanit!

Themelohet Fondi i Ballkanit Perëndimor

Prizren Post | 12:06 - 08.06.2016

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Qeveria e Kosovës ka miratuar projektligjin për ratifikimin e marrëveshjes për themelimin e Fondit të Ballkanit Perëndimor.

Pjesë e marrëveshjes janë Kosova, Shqipëria, Maqedonia, Mali i Zi, Serbia dhe Bosnja e Hercegovina.

Kryediplomati kosovar, Enver Hoxhaj tha se ky fond do të mbështes projektet në fushën e arsimit dhe kulturës.

“Krijimi i këtij fondi ballkanik ka për qëllim të promovojë kulturën në rajon, si dhe thëllimin e marrëdhënieve me vendet fqinje që i ndihmon vendeve në anëtarësimin në Bashkimin Evropian”, tha Hoxhaj.

Ndonëse shuma e këtij fondi nuk u bë e ditur, pas miratimit në Qeveri, projektligji për themelimin e Fondit Ballkanik pritet të dal në Kuvend për miratim.


Bëni një koment