Prizren Post - Nga qendra e Ballkanit!

Top 10 sportistët që fituan më së shumti në vitin 2015 [foto]

Prizren Post | 22:31 - 23.01.2016

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Sipas revistës Forbes sportisti që ka fituar më së shumti në botë gjatë vitit 2015 është bokseri amerikan Floyd Mayweather me 300 milion dollarë.


Në dy vendet e para të listës janë dy bokserë, Floyd Mayweather dhe Manny Pacquiao ku shuma që këta të dy kanë fituar gjatë vitit 2015 është pothuajse sa shuma e të gjithë sportistëve tjerë që janë në listën top 10.

Sportistët që fituan më së shumti gjatë vitit 2015


1. Floyd Mayweather, sportisti që ka fituar më së shumti

Bokser, fitimi në vitin 2015 – $300 milion

2. Manny Pacquiao
2. Manny Pacquiao

Bokser, fitimi në vitin 2015 – $160 milion

3. Cristiano Ronaldo, futbollisti që fitoi më shumti në 2015
3. Cristiano Ronaldo, futbollisti që fitoi më së shumti

Futbollist, fitimi në vitin 2015 – $79,6 milion

4. Lionel Messi
4. Lionel Messi

Futbollist, fitimi në vitin 2015 – $73,8 milion

5. Roger Federer, tenisti që ka fituar më së shumti
5. Roger Federer, tenisti që ka fituar më së shumti

Tenist, fitimi në vitin 2015 – $67 milion

6. LeBron James, basketbollisti që ka fituar më së shumti
6. LeBron James, basketbollisti që ka fituar më së shumti

Basketbollist, fitimi në vitin 2015 – $64,8 milion

7. Kevin Durant
7. Kevin Durant

Basketbollist, fitimi në vitin 2015 – $54,2 milion

8. Phil Mickelson, golfisti që ka fituar më së shumti
8. Phil Mickelson, golfisti që ka fituar më së shumti

Golfist, fitimi në vitin 2015 – $50,8 milion

9. Tiger Woods
9. Tiger Woods

Golfist, fitimi në vitin 2015 – $50,6 milion

10. Kobe Bryant
10. Kobe Bryant

Basketbollist, fitimi në vitin 2015 – $49,5 milion./Prizren Post/


Bëni një koment