Prizren Post - Nga qendra e Ballkanit!

Turqia e gatshme të mbështet Kosovën në të gjitha fushat

Prizren Post | 17:44 - 07.08.2015

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Ambasadorja e Turqisë në Kosovë, Songul Ozan, në përfundim të mandatit të saj, ka theksuar se Turqia dhe qytetarët e saj mbeten të përkushtuar në mbështetjen e Kosovës në të gjitha fushat.
Këto komente ajo i bëri gjatë takimit lamtumirës të mbajtur sot me presidenten e Kosovës, Atifete Jahjaga.

Jahjaga falënderoi ambasadoren Ozan për kontributin e saj në forcimin e marrëdhënieve ndërmjet dy vendeve, duke shprehur mirënjohjen për mbështetjen e vazhdueshme që Turqia i ka dhënë Kosovës.

“Presidentja Jahjaga vlerësoi marrëdhëniet ndërmjet dy vendeve duke theksuar rëndësinë e thellimit të bashkëpunimit në fusha të interesit të përbashkët veçanërisht në fushën e ekonomisë”, thuhet në komunikatën e Presidencës.

Jahjaga ndër tjerash tha se komuniteti turk në Kosovë është urë në mes dy vendeve dhe tha se të drejtat e këtij komuniteti ashtu si dhe komuniteteve të tjera në Kosovë, janë të garantuara me ligjet dhe kushtetutën e vendit.

Ambasadorja e Republikës së Turqisë në Kosovës, Ozan, shprehu mirënjohjen e saj për përkrahjen dhe mbështetjen e pakursyer të Presidentes Jahjaga, si dhe institucioneve të Kosovës duke vlerësuar përparimin e bërë në marrëdhëniet dypalëshe.


Bëni një koment