Twitter në Raport të Transparencës 2018, përfshinë për herë të parë statistikat e shkeljeve të politikave

SAN FRANCISCO – Twitter lëshoi ​​sot raportin e vet dyvjeçar mbi Transparencën duke përshkruar trendet aktuale në kërkesat qeveritare të informacionit, kërkesat për heqjen e përmbajtjes dhe çështje të tjera të privatësisë në lidhje me rrjetin, njofton Prizren Post.

Raporti i këtij viti shënon të tretën herë në historinë e kompanisë që Twitter ka shpjeguar praktikat e saj të privatësisë në detaje të tilla të jashtëzakonshme. Raporti i ri gjithashtu zgjerohet për llojin e të dhënave që Twitter po bën në dispozicion të publikut.

Në një blog post të botuar së bashku me Raportin e Transparencës, Twitter shpjegon se për herë të parë ndonjëherë, së bashku me kërkesat e qeverisë për heqjen e informacionit dhe përmbajtjes, kompania ka përfshirë statistika mbi zbatimin e politikave të Twitter.

Ky raport mbulon gjysmën e parë të vitit 2018, dhe gjysma e fundit e vitit do të mbulohet në një përditësim në një kohë të mëvonshme, zakonisht të botuar në tremujorin e parë të vitit pasues. Të dhënat në raport përfshijnë kërkesat e bëra në Twitter, Periscope, dhe madje edhe Vine-i i vdekur tani.

Ndoshta detajet më tronditëse nga e gjithë kjo është rritja gjigante në kërkesat e qeverisë për informacion.

Sipas raportit “Twitter mori afërsisht 80 për qind më shumë kërkesa ligjore globale që ndikojnë përafërsisht më shumë se dyfishin e llogarive, krahasuar me periudhën e mëparshme raportuese”.

Megjithatë, ashtu si periudha e fundit e raportimit, rreth 87 përqind e këtyre kërkesave erdhën nga vetëm dy vende: Rusia dhe Turqia. Krejtësisht kërkesat ligjore për të hequr përmbajtjen erdhën nga 38 vende të ndryshme për gjithsej 27,811 llogari.

Kur është fjala për kërkesat e informacionit, Twitter mori një rritje prej 10% në krahasim me periudhën e mëparshme raportuese.

Sipas Raportit të Transparencës, Shtetet e Bashkuara kishin numrin më të madh të kërkesave për informacion me 2,231 kërkesa për një total prej 9,226 llogarish. Kjo përfaqëson rreth një të tretën e të gjitha kërkesave të Twitter për gjysmën e parë të vitit.

Twitter u pajtua me 76 për qind të kërkesave të informacionit të SHBA-ve. Kishte gjithashtu 99 kërkesa për largimin e SHBA-ve në 228 llogari. Twitter nuk u pajtua me këto kërkesa.

Mbi 58,000 njoftime për heqjen e të drejtës së autorit u pranuan brenda gjashtë muajve të parë të vitit, duke ndikuar në 197,607 llogari. Twitter eliminoi përmbajtjen në 70 për qind të atyre rasteve.

Raporti i Twitter nxjerr në pah të dhënat e tij të zbatimit të ligjit në 6 kategori: abuzimi, shfrytëzimi seksual i fëmijëve, nxitja e urrejtjes, informacioni privat, mediat e ndjeshme dhe kërcënimet e dhunshme. Në total, 6,229,323 llogari janë raportuar për shkeljet e rregullave të Twitter-it. Veprimi, që përfshin pezullimin, është marrë në 605,794 nga këto llogari.

Në total, Twitter në fakt pezulloi gjithsej 487.363 llogari për shkeljet e shfrytëzimit seksual të fëmijëve. Megjithatë, 97 për qind e atyre pezullimeve u shënuan në mënyrë proaktive në sajë të PhotoDNA dhe teknologjive të tjera. Rreth 91 për qind e 205.156 llogarive që shkelin politikën e përmbajtjes së terrorizmit ishin gjithashtu të shënuar në mënyrë proaktive.

Së bashku me shkeljet e politikave të Twitter-it, të dhënat e manipulimit të platformës gjithashtu bëjnë debutimin e saj në këtë Raport të Transparencës. Kishte 232,453,596 llogari të sfiduara, ose të zbuluara në mënyrë proaktive për të qenë të dyshimta ose manipuluese, në gjysmën e parë të vitit 2018 nga kompania. Përveç kësaj, ka pasur 4,020,893 raporte spamesh nga përdoruesit e Twitter-it.

Etiketa: ,

Leave a Reply