Prizren Post - Nga qendra e Ballkanit!

Ymeri: Të vetësakrifikohmi për demarkacionin

Prizren Post | 13:53 - 24.07.2016

Kryetari i Lëvizjes Vetëvendosje, Visar Ymeri, në mbledhjen zgjedhore të Këshillit të Përgjithshëm të kësaj lëvizjeje, ka kërkuar mobilizim nga anëtarësia për aksione në kundërshtim të marrëveshje së Demarkacionit me Malin e Zi.

Ai ka thënë se qeveritarët po provojnë ta rikthejnë në tyrezë këtë çështje, por Vetëvendosje është e vendosur që ta ndalë këtë.

“Qeveritarët tanë siç duket do të provojnë të rikthejnë në tryezat politike çështjen e demarkacionit. Por ne jemi të vendosur ta ndalim çdo dëmtim të tillë, që është katastrofal për tërësinë territoriale të kësaj Kosove që është çliruar me gjak”, ka thënë Ymeri.

Tashmë, sipas Ymeri, kanë nisur të planifikojnë e të organizojnë aktivitetet e rezistencës.

“Kërkoj, në cilësinë e kryetarit, nga të gjithë ju, që ta keni prioritet organizimin e aksioneve e protestave që do të ndërmarrë Lëvizja kundër demarkacionit. Sepse së bashku, nëse tregojmë të njëjtin vetësakrifikim, kemi për ta ndalur sërish. Me çdo kusht”, ka shtuar Ymeri.

Ai ka thënë se “Lëvizja Vetëvendosje e di që është shumë afër fitoreve së zgjedhjeve dhe në bashkëpunim me organizimet tjera qytetare do t’i fitojnë ato”.


Bëni një koment