Prizren Post - Nga qendra e Ballkanit!

Biden i jep ultimatum futbollit amerikan: Pagesa të barabarta ose asnjë fond për Kupën e Botës

Prizren Post | 15:10 - 03.05.2020

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Pasi një gjyqtar kundërshtoi ofertën e ekipit të femrave të Shteteve të Bashkuara për pagë të barabartë, kandidati presidencial bëri thirrje për organin qeverisës për të zgjidhur çështjen.

Kandidati i ardhshëm presidencial i SHBA-ve Joe Biden ka nxitur Federatën e SHBA-ve të Futbollit për të zgjidhur mosmarrëveshjen e pagave me ekipin e saj të femrave ose do të rrezikojë të humbë fondet e Kupës së Botës.

Të Premten, një gjyqtar hodhi një kërkesë për paga të pabarabarta në një padi kundër Federatës Amerikane të Futbollit që ishte sjellë nga një grup prej 28 lojtarësh, të cilët drejtoheshin nga fituesi i dyfishtë i Kupës së Botës së femrave, Alex Morgan.

Ndërsa gjykatësi federal R. Gary Klausner lejoi çështjen e lojtarëve kundër trajtimit të padrejtë në udhëtime, strehim dhe mbështetje mjekësore që të shkonin në gjyq muajin tjetër, dëmet e kërkuara në bazë të Ligjit të Barabartë të Pagave u hodhën poshtë.


Etiketa:

Bëni një koment