Ethereum mund ta kalojë Bitcoinin


E premte, 16 Shtator 2022

‘Shkrirja’ e Ethereum shënon një epokë të re për kriptovalutat që mund ta kthejë atë në monedhën nr. 1 në treg.

Momentalisht, kriptomonedha e dytë më e madhe në botë ka pësuar një transformim të rëndësishëm i cili pritet të ndryshojë rrënjësisht teknologjinë e saj duke ulur emetimet e karbonit me më shumë se 99.9% sipas raportimit të fundit të platformës Ethereum.

Ky tranzicion i njohur si ‘Shkrirja’ apo The Merge është finalizuar, konfirmoi të enjten themeluesi i Ethereum, Vitalik Buterin.

“Dhe ne finalizuam!… Gëzuar bashkimin njerëz! Ky është një moment i madh për ekosistemin Ethereum,” shkroi ai në një postim në Twitter.

Kjo do të thotë se teknologjia blockchain e Ethereum është përmirësuar nga modeli intensiv i konsumit të energjisë i përdorur nga rivali i tij Bitcoin.

Qëkur lajmi i kësaj lëvizjeje u bë publik, vlera e monedhës Ethereum, Ether (ETH) u dyfishua në një periudhë të shkurtër prej 2 muajsh.

Etiketa: ,
Të fundit