Prizren Post - Nga qendra e Ballkanit!

Palestinë: Sulmohet xhamia Al Aksa

Prizren Post | 11:54 - 13.09.2015

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Ushtarët izraelitë kanë sulmuar ditën e Shtunë, xhaminë e Al Aksës, pasi sipas tyre duheshte të neutralizonin një grup personash palestinezë, të cilët sulmonin “me gurë”.

“Protestuesit me maskë të cilët ndodheshin brenda xhamisë Al Aksa gjuanin me gurë dhe sende të forta policinë,” shkruan agjensia e policisë izraelite, AFP.

Pas përleshjeve në xhami dhuna ka filluar edhe jashtë saj duke e mbyllur përkohësisht atë nga ritet fetare

Xhamia e tretë më e shenjtë e Islamit u aneksua nga Izraeli në Luftën Gjashtë Ditore të vitit 1967 me arabët.


Etiketa:

Bëni një koment