Prizren Post - Nga qendra e Ballkanit!

Udhëzimi, oraret e kufizimit të mjeteve të rënda gjatë sezonit turistik

Prizren Post | 10:33 - 09.06.2018

Tiranë – Bllokimet më të këqija të trafikut në histori Bllokimet e trafikut po e vështirësojnë jetën e udhëtarëve çdo ditë.

Bllokimi i trafikut ndodh kur një ndarje modale gjeneron kërkesa për hapësirë më të madhe sesa kapaciteti i rrugës në dispozicion. Kjo pikë zakonisht quhet mbushje. Shumica prej nesh, veçanërisht nëse ndodhemi të ulur në makinat tona që zvarriten së bashku me një ritëm kërmilli, i referohemi në terma shumë më pak të civilizuar se kaq. Nuk janë vonesa të thjeshta me orë, këto janë ndalesa epike që i kthejnë rrugët në parkingje. Ne kemi grumbulluar disa nga bllokimet më të këqija të trafikut në histori.

Ministri i Infrastrukturës dhe Energjisë e deklaroi dhe më herët në marrjen e masave për sezonin turistik kufizimin e qarkullimit të mjeteve të rënda.

Në një udhëzim të përbashkët ministrat Damian Gjiknuri dhe Fatmir Xhafaj thuhet se bëhet fjalë për kufizim të qarkullimi të mjeteve jashtë qendrave të banuara.

Ndalohen të qarkullojnë në oraret e përcaktuara në udhëzim, kursantët e auto-shkollave mësimore, transporti i mallrave me peshë të përgjithshme të autorizuar mbi 7.5 ton, me ngarkesë të pandashme me gjatësi maksimale më të madhe se 12 m, dhe makinat bujqësore dhe teknologjike.

Kufizimi i qarkullimit të këtyre mjeteve vlen nga data 15 qershor deri në 15 shtator dhe do të ketë këto orare.

Ditën e premte periudha e kufizuar do të jetë nga ora 15.00 deri në orën 22.00. Për ditët e fundjavës: të shtunën nga ora 08.00 deri në 12.00 dhe nga ora 16.00 deri në orën 22.00. Ndërsa e diela nga ora 07.00 deri në orën 22.00.

Ndërsa për ditët e festave zyrtare që përkojnë me sezonin turistik kufizimi i qarkullimit do të jetë nga ora 14.00 e ditës para festës, deri në orën 22.00 dhe nga ora 08.00 e ditës së festës deri në orën 24.00 të po asaj dite.


Etiketa:
Arivisti Company