Unë votoj për Sali BERISHA Personi i vitit 2013 nga bota shqiptare!

Unë votoj për Sali BERISHA Personi i vitit 2013 nga bota shqiptare!

  • Jo (63%, 117 Vota)
  • Po (37%, 68 Vota)

Numri i votuesve: 185

Loading ... Loading ...

Sali Berisha aktualisht është deputet në Kuvendit të Shqipërisë. Njihet si presidenti i parë i Shqipërisë i zgjedhur nga një parlament i zgjedhur me zgjedhje të lira demokratike në vitet 1992-1997. Sali Berisha ishte mjek kardiolog, profesor universiteti dhe kërkues shkencor, kur hyri në politikë si udhëheqës i opozitës anti-komuniste që filloi në vitin 1989.

Gjatë qeverisjes së Berishës u krijuan kushtet për anëtarësimin e Shqipërisë në NATO gjë që u realizua më 2 prill 2009. Gjithashtu u plotësuan të gjitha kushtet dhe kriteret për heqjen e vizave me vendet e Bashkimit Europian.

Berisha zotëron gjuhën angleze, frënge, italiane, ruse dhe gjermane.

Etiketa: ,

Leave a Reply