Arsenali është me viteve larg nga top-katërshja angleze


E shtunë, 19 Dhjetor 2020

Ka çështje që shqetësojnë klubin nga lart e poshtë, por paaftësia e menaxherit për të marrë rezultate, shpejt mund ta shohë atë të marrë përgjegjsinë për fajin.

Rënia e Arsenalit, nga fituesit e Kupës FA dhe katër shpresëdhënësit kryesorë te kandidatët për rënie gjuhë-në-faqe, ka qenë aq e pjerrët dhe aq e shpejtë si anjëherë më parë në historinë e Premier League.

Jo që kur Chelsea i Jose Mourinhos u shpërbë menjëherë pas fitimit të titullit në 2015, ne kemi parë diçka krejt të tillë, dhe madje edhe atëherë u desh vetëm një vit që Blutë të ktheheshin në majën e tryezës.

Nuk ka asnjë mundësi që Arsenali të ringjallet 12 muaj nga tani. Klubi përballet me një rikuperim të gjatë dhe të lodhur.

Arteta ka qenë viktimë e një ambienti armiqësor; disiplina taktike avullohet në mënyrë të pashmangshme kur ka çështje psikologjike. Por ai nuk është pa të meta.

Etiketa: , ,