Prizren Post - Nga qendra e Ballkanit!

Kosova tani edhe më afër qytetarëve të saj në Portugali

Prizren Post | 12:10 - 11.01.2019

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LISBONË – Kosova për herë të parë ka hapur ambasadën në Portugali.

Kështu është bërë një shtrirje e re diplomatike në Evropë, në një shtet i cili është anëtarë i NATO-s dhe Bashkimit Evropian.

Ditën e djeshme me anë të një ceremonie zyrtare nga shteti pritës u akreditua edhe zyrtarisht, Ambasadori i parë i Republikës së Kosovës në shtetin portugez, Ylber Kryeziu, i cili i dorëzoi letrat kredenciale, Presidentit të Republikës portugeze, Marcelo Rebelo de Sousa.

“Ambasadori Kryeziu i përcolli Presidentit të këtij shteti de Sousa urimet e Presidentit të Republikës së Kosovës, z. Hashim Thaçi, dhe përkushtimin Institucional për thellimin dhe zgjerimin e mëtejmë të marrëdhënieve në mes dy vendeve dhe dy popujve”, shkruhet në komunikatën e dërguar nga Ambasada e Kosovës në Portugali.

Republika e Kosovës vendosi të hap për herë të parë Ambasadë në shtetin portugez gjatë vitit të kaluar, veprim ky, që u mirëprit dhe vlerësua lart edhe nga autoritetet e shtetit pritës.

Portugalia e kishte njohur Republikën e Kosovës pak muaj pas shpalljes së pavarësisë dhe në vazhdimësi ka ofruar mbështetje për konsolidimin e shtetit të ri dhe integrimin e tij në Organizatat Ndërkombëtare.


Etiketa:

Bëni një koment