Prizren Post - Nga qendra e Ballkanit!

Mbishkrimet e Kosovës – Prezantimi i Projektit dhe Programi i Paraqitjes së Librit

Prizren Post | 01:29 - 08.04.2015

Yunus Emre Enstitüsü nën emrin e “Mbishkrimet e Kosovës” ka realizuar një projekt mjaft të rëndësishëm nga aspekti i historisë dhe kulturës së Kosovës. Në kuadër të projektit, në veprat historike përkatëse janë vendosur pllakatet me përmbajtje në gjuhën shqipe, në turishten e sotme dhe në gjuhën angleze të cilët janë bazuar në tekstet origjinale të turqishtes osmane.
Në të njëjtin kontekst Shoqata e Çlirimit në Stamboll ka publikuar librin “Mbishkrimet e Kosovës- Atë nuk e bëri për famë”.

10426580_1568256306767232_8009852479391472239_n

Edhe “Prezantimi i Projektit dhe Programi i Paraqitjes së Librit” ka për synim që projektin dhe librin t’ia njohtojë në mënyrën më të mirë opinionit publik të Kosovës dhe Turqisë. Në programin që do të fillojë me datën 9 Prill 2015 ditën e Enjte, në ora 19:00 në Hotelin Swiss Diamond në Prishtinë, përpos ekipit të projektit do të marrin pjesë edhe emra të rëndësishme nga Kosova dhe Turqia. Në kuadër të aktivitetit përveç fjalimeve do të organizohet edhe një ekspotzitë.
Përpos kësaj edhe Kori i Muzikës Klasike Turke të Presidencës së Ministrisë së Kulturës dhe Turizmit të R.T. do të merr pjesë me një koncert në mesin e dëgjuesëve. Grupi i përbërë nga emra ku secili është më i vlefshëm se tjetri do të japin një koncert të mahnitshëm të muzikës mistike.

10985656_1568254850100711_3350079060000630535_n-2


Arivisti Company