| 10:54 - 29.05.2014

Izračunali su ko će biti prvak i finalist

Južnoamerički rivali Brazil i Argentina igrat će u finalu ovogodišnjeg Svjetskog nogometnog prvenstva, predviđa izvještaj američke investicijske banke Goldman Sachs…

Poznata bankarska grupacija izradila je prognozu na temelju analize 14.000 međunarodnih utakmica odigranih od 1960. godine, te uz pomoć čitavog niza drugih statističkih podataka. Predviđa se, tako, da će domaćin SP-a Brazil u finalu pobijediti Argentinu s 3-1 i šesti put u historiji osvojiti naslov.
Prema analizi Goldmana, Brazilci imaju čak 48.5 posto šansi za naslov, slijedi ih Argentina s 14.1 posto i Njemačka s 11.4 posto.
‘Naravno, nije iznenađujuće da je najuspješnija reprezentacija u historiji nogometa favorit za naslov na svome terenu. No, opseg prednosti Brazila u našem modelu je svakako upečatljiv’, stoji u izvještaju koji su izradili Jan Hatzius, glavni ekonomist Goldman Sachsa, te Sven Jari Stehn i Donnie Millar.
Brazil će, prema njihovom predviđanju, na putu do finala izbaciti Nizozemsku, Urugvaj i Njemačku, a Argentina će biti bolja od Ekvadora, Portugala i Španije.
Inače, prije četiri godine je Goldman Sachs na isti način procijenio da je Brazil prvi favorit za naslov, ali tada s 26.6 posto šansi. U stvarnosti je svjetski prvak postala Španija kojoj je američka bankarska institucija dodijelila status drugog favorita s 15.7 posto šansi za tron.(TS)
gol.hr


Etiketa:
Arivisti Company