SAD pomaže Kosovo sa 37 miliona dolara


Četvrtak, 19 Decembra 2013

sad-pomoc

Predsjednica Kosova Atifete Jahjaga, američka ambasadorka na Kosovu Tracey Ann Jacobson i šefica USAID-a na Kosovu Maureen A. Shauket potpisale su danas u Prištini sporazum o ostvarivanju razvojnih ciljeva (Development Objective Grant Agreement) od 37 miliona dolara.
Sredstva će se preko USAID-a koristiti za pomoć u ostvarivanju vladavine zakona i drugih vladinih aktivnosti, za povećanje investicija za nova radna mjesta u privatnom sektoru, saopšteno je iz kabineta kosovske predsjednice.
“Vlada SAD ostaje posvećena pružanju podrške naporima Kosova da ojača svoju demokratiju kroz investicije koje promovišu vladavinu prava i jačanje aktivnosti na privlačenju investicija“, rekla je ambasadorka Jacobson i dodala:
“Ponosni smo što je USAID ostvario partnerski odnos sa vladom Kosova, privatnim sektorom i civilnim društvom u cilju omogućavanja obuke i sredstava koja mogu da pomognu u oslobađanju punog potencijala Kosova”.
Američka Agencija za međunarodni razvoj (USAID) preko 50 godina pruža ekonomsku i humanitarnu pomoć širom svijeta./info-net

Etiketa: