Ukleto “Ostrvo lutaka” koje ledi krv u žilama!

image

Hulian Santana Barera pedeset godina donosio na ostrvo lutke, za dušu utopljene djevojčice kojoj nije uspio da spasi život.

Danas, poznato kao Ostrvo lutaka, ono ima svoje stanovnike. Iako su u pitanju lutke odsječenih udova, odrubljenih glava, praznih očnih duplji… neki posjetioci tvrde da ih one gledaju, da se pomjeraju, čak i da šapuću. Bilo da se radi o preuveličanoj reakciji zbog opčinjenosti prizorom ili samo o ljudskom strahu koji pravi svoje priče, ovo ostrvo zaista jeste zastrašujuće.

Barera je na ostrvu pronašao djevojčicu, utopljenu pod misterioznim okolnostima. Nije uspio da joj spasi život. Nekoliko dana kasnije, u blizini je plutala lutka, koju je objesio o drvo, za dušu pokojne djevojčice. Opsjednut, počeo je do donosi još igračaka kako bi umirio njenu dušu. Uskoro je ostrvo bil0 preplavljeno obješenim lutkama. U ovakvom stanju pronađeno je ’90-ih, kada je lokalno veće došlo da pročisti kanal.
Od tada je počelo čak i da se dovodi u pitanje postojanje djevojčice i neki tvrde da je Barera zbog usamljenosti izmislio priču. S druge strane, lokalni mještani vjeruju da je mjesto začarano i da je njena duša zaposjela lutke. Izmišljena ili ne, ona je očigledno proganjala čuvara, vjerovatno i zbog činjenice da je nije spasio.

Nakon 50 godina prikupljanja lutaka, Barera je pronađen mrtav, utopljen na istom mjestu kao i djevojčica. Nakon njegove smrti 2001. godine, ostrvo je postalo atrakcija za turiste, koji su i sami počeli da donose lutke.