Vjerski politički ekstremizam opasnost za Kosovo

Enver Hoxhaj

Enver Hoxhaj

Glavna opasnonst za Kosovo, pored paralelnih struktura na sjeveru, je i vjerski politički ekstremizam u zemlji, stoji u dokumetnu Ministarstva vanjskih poslova, kojeg je Odboru za vanjsku politiku predstavio Enver Hoxhaj, ministar inostranih poslova, prenosi list ”Zëri”

Vjerski politički ekstremizam opasnost za Kosovo
U dokumentu koji poseduje list ”Zëri” nazvanom ”Bezbjednosni izazovi i opasnosti” nabrajaju se problemi sa kojima bi se Kosovo u budućnosti moglo suočiti.
Prema ovom dokumentu, na Kosovu ne postoje izgledi da bi politički ili vjerski ekstremizam mogli imati uspjeha bez pomoći iz inostranstva.
Artan Behrami iz Ministarstva vanjskih poslova istakao je nezadovoljstvo i razočaranje sa predsjednikom i čalanovima Odbora na ovu temu.
“Ovde možemo vidjeti da je gospodin Albin Kurti nije puno zabrinut zbog portasta vjerskog ekstremizma. On se više pobrinuo da se Komisija za vanjsku politiku pretvori u komisiju politickih partija”, rekao je Behrami.
“Tražimo da se održe dobri odnosi sa vlastima koje sprovode zakon kod naših prvih susjeda i sa drugim zemljama koje bi mogle da budu zabrinute zbog mogućeg političkog i vjerskog fanatizma”, kaže se između ostalog u ovom dokumentu./info-ks/

Etiketa: , ,